The Copperbarn

In Zwijndrecht en online vind je The Copperbarn. Een meubelwinkel gespecialiseerd in mango houten meubels. Ons gezamenlijke doel: online groei. Inmiddels zijn we een rebranding, webshop en een intensieve samenwerking op online marketing vlak verder.

The Copperbarn

In Zwijndrecht en online vind je The Copperbarn. Een meubelwinkel gespecialiseerd in mango houten meubels. Ons gezamenlijke doel: online groei. Inmiddels zijn we een rebranding, webshop en een intensieve samenwerking op online marketing vlak verder.

Omzetgroei door online marketing

Naast branding & strategie, design en ontwikkeling, werken we duurzaam samen op het gebied van online marketing. Een rebranding stond bovenaan de lijst: nieuw logo, huisstijl en webshop design. Alles om de omzet te verhogen. Daarna was het tijd voor een maatwerk webshop met slimme koppelingen die de voorraad en levertijden nauwkeurig voorspelt.

Ons online marketing team is gedetacheerd en fungeert als verlengstuk van interne team. The Coppperbarn verdriedubbelde in online omzet en nog steeds gaat het hard. Eén maand na livegang werd een truck aangeschaft voor de vele bestellingen.

Toegepaste skills

UX Design
Marketing strategie
Rebranding
Ontwikkeling maatwerk webshop
SEO
Google Ads
Marketeer op locatie
Insights
212%

Stijging in ROI op advertentie-uitgaven

Dankzij nieuwe strategie in o.a. Google Ads campagnes

Insights
419%

Stijging in gem. aantal orders per maand

Door rebranding, slimme marketing strategie en marketing automation

Insights
202%

Stijging in web conversieratio

Door conversiegericht UX-design en datagedreven doorontwikkeling

Nieuwe look voor webshop

Kies je voor een nieuwe strategie, dan is ook je merkt toe aan een nieuwe uitstraling. Voor de rebranding zijn we gestart met een nieuw logo en huisstijl voor alle online en offline uitingen van de meubelwinkel. De warme kleuren passen bij het assortiment en het strakke lettertype zorgt voor een luxe uitstraling dat perfect aansluit bij de doelgroep.

Gebruiks-vriendelijk webdesign

De uitgangspunten voor het nieuwe webdesign waren gebruiksvriendelijkheid, conversie en beleving. Natuurlijk bouwden we alles rondom een optimaal bestelgemak: alle designkeuzes stonden in het teken van gemak en eenvoud. Door datagedreven keuzes op basis van bezoekersgedrag blijven we de webshop continu doorontwikkelen. We breken records in omzet, conversie en orderwaarde.

Slimme automatische koppelingen

In de ontwikkeling van de maatwerk WordPress omgeving hebben we slimme koppelingen gecreëerd om het proces nóg efficiënter te maken. Er is een automatische koppeling tussen de voorraad en toekomstige voorraad die nog onderweg is in containers. Hierdoor zie je op de webshop bij een product automatisch de juiste levertijd. Dit scheelt honderden e-mails en biedt een goede verwachting. Tegenwoordig een must bij elke webshop.

Online marketing campagnes

Na livegang van de webshop werken drie van onze marketeers dagelijks aan het online succes en alle online marketing campagnes. Dat doen we samen, bij de klant op locatie of op ons kantoor in Den Haag. We beheren alle campagnes van A tot Z als het gaat om de online marketing, zoals Google Ads met de nieuwste Performance Max campagnes en dynamische shopping campagnes. Ook verzorgen we de social ads en e-mailmarketing.

Alles gebeurt samen en integraal. Terwijl onze designers de webshop en het logo ontwierpen, begonnen onze developers aan de basis van de ontwikkeling van de maatwerk online omgeving. Drie online marketeers konden ondertussen de volledige online marketing strategie herstructureren en plannen voor livegang. Het totale project is in 8 weken opgeleverd met tussentijdse updates en presentaties.

"Wat een geweldige partij voor het bouwen van je website en je online marketing! "

Meer dan 5 sterren geven mag niet van Google, maar meer sterren verdient Webgrade met gemak! Wij zijn opzoek gegaan naar een partij die ons niet alleen hielp met het bouwen van een nieuwe website, maar ons ondersteund en ontzorgt. De doelstellingen die wij voor ons opgelegd hebben, hoe de website zou moeten voelen en werken, hebben zij overtroffen. Zij luisteren naar wat jij als klant wilt, en denken niet alleen graag met je mee maar dragen actief bij aan het succes door hun expertise goed te verweven met die van de klant. Uiteindelijk hebben wij onze samenwerking verder uitgebreid en vallen SEO, SEA en Social marketing ook onder hun begeleiding. Dit zouden wij niet uit handen geven als zij niet ons vertrouwen hadden verdient. Ook hierbij zijn zij voor ons de juiste partij gebleken. Het team is erg vakkundig en plezierig om mee samen te werken en iedereen doet z’n best er een succes van te maken. Superlatieven komen wij te kort, als het gaat om Webgrade aan te prijzen. Wat een geweldige partij voor het bouwen van je website en je online marketing! Bedankt iedereen van Webgrade voor je goede zorgen, en talenvolle inzet!
Werner Peerboom
The Copperbarn

Bekijk ook deze cases